Uogų pudingas su baziliku
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
150 g | Įvairios uogos |
2 šaukštas | Cukrus |
150 g | Įvairios uogos |
sauja | Braškės |
3 šaukštas | Cukrus |
žiupsnelis | Bazilikai |
1 šaukštelis | Aliejus |
12 riekelě | Balta duona |
sauja | Braškės |
sauja | Gervuogės |
sauja | Raudonieji serbentai |
žiupsnelis | Bazilikai |
šaukštas | Cukraus pudra |
Gaminimas:
Paruoškite padažą: uogas ir cukrų sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Perkoškite per sietelį.
Pagaminkite pudingą: uogas ir braškes sudėkite į dubenį ir pabarstykite cukrumi (pagal skonį). Įmaišykite baziliką. Patepkite aliejumi ir plėvele išklokite 4 pudingų formeles.
Iš duonos riekių išpjaukite keturis formelių dugno dydžio apskritimus ir papildomų stačiakampių formelių sienelėms padengti. Vieną pusę pamirkykite į padažą ir sudėkite į formeles (padažu į dugną ir sieneles).
Į vidų dėkite uogų ir braškių mišinio, paspauskite, apdenkite duonos riekele. Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 30 min.
Atsargiai išverskite pudingus į lėkštes, pašlakstykite padažu, papuoškite uogomis ir baziliko lapeliu, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.