Baklažanų ir parmezano užkepėlė

Ingredientai:

3 vnt. Baklažanai
3 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
šaukštelis Miltai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
sauja Bazilikai
250 g Parmezano sūris
2 skiltelė Česnakai
800 g Pomidorų pasta

Gaminimas:

Supjaustykite baklažanus 1 cm storio riekelėmis, 1 min pamirkykite vandenyje ir nusausinkite. Plaktus kiaušinius pagardinkite druska.

Baklažano riekeles pabarstykite trupučiu miltų ir pamirkykite kiaušinių plakinyje. Dėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Paruoškite padažą: alyvuogių aliejuje pakepinkite česnaką, supilkite pomidorų tyrę, įmeskite 15 baziliko lapelių. 15-20 min pakaitinkite ir pagardinkite druska ir pipirais.

Kepimo formą patepkite 2-3 šaukštais pomidorų padažo. Dėkite baklažano riekelių, tada padažo, pabarstykite bazilikais. Kartokite, kol sudėsite visus ingredientus. Viršutinį sluoksnį turi sudaryti pomidorų padažas ir parmezanas. Kepkite 20 min.

Išėmę iš orkaitės leiskite 5 min pastovėti ir patiekite supjaustę kvadratėliais.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.