Baklažanų užkepėlė su pomidorais

Ingredientai:

2 vnt. Baklažanai
800 g Konservuoti pomidorai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
1 vnt. Svogūnai
150 g Ryžiai
1 šaukštas Pomidorų pasta
1 sauja Bazilikai (švieži)
50 g Parmezano sūris

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Svogūną supjaustykite, pakepkite aliejuje, tada sudėkite susmulkintą česnaką, pakepkite dar 2 min., galiausiai sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, ryžius, įpilkite 300 ml verdančio vandens ir troškinkite 15 – 20 min., kol išvirs ryžiai. Suberkite pusę smulkintų bazilikų, pasūdykite.

Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite baklažanų gabalėlius. Jei reikia, įpilkite vandens.

Sudėkite ryžių ir pomidorų masę į gilią kepimo skardą, ant viršaus sudėkite baklažanus. Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir 5 min. pakepkite orkaitėje. Prieš patiekdami apibarstykite likusiais bazilikais.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.