Brie sūrio fondiu

Ingredientai:

1 stiklinė Baltas sausas vynas
2 skiltelė Česnakai
1/4 stiklinė Cheresas
450 g Brie sūris
1 šaukštas Kukurūzų krakmolas
žiupsnelis Muskato riešutas
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Baltieji malti pipirai

Gaminimas:

Fondiu indą ištepkite trintu česnaku, smulkūs gabalėliai tegul lieka dugne. (Galima gaminti ir atskiroje keptuvėje). Supilkite baltą vyną ir cheresą ir nustatykite vidutinę temperatūrą.

Sūrio kubelius apvoliokite kukurūzų krakmole. Juos sumeskite į įkaitusį vyną ir lėtai išmaišykite – pirmiausiai mediniu šaukštu, paskui metaline šluotele. Kai sūris išsilydys, nuimkite nuo ugnies, suberkite muskatą, druską, pipirus.

Fondiu turi būti tolygios konsistencijos ir gražiai padengti medinį šaukštą. Jei masė per skysta, įdėkite daugiau sūrio. Jei per tiršta, įpilkite vyno.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.