Džiovintais baravykais įdarytas upėtakis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
1 kg | Upėtakiai |
30 g | Džiovinti baravykai |
4 vnt. | Svogūnai |
50 g | Sviestas |
2 šaukštas | Miltai |
3 šaukštas | Grietinė |
druska pagal skonį | Prieskoninės daržovės |
pagal skonį | Pipirai |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Upėtakį nuvalome ir išdarinėjame pro pakaklę, nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir pipirais.
Įdarui baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti 2 valandas. Tada paverdame pusę valandos, smulkiai supjaustome arba sumalame. Svogūnus smulkiai supjaustome, pakepiname svieste, baigiant kepinti sudedame maltus baravykus ir dar truputį pakepiname.
Upėtakį prikemšame paruošto grybų įdaro ir užsiuvame. Žuvį pavoliojame miltuose ir apkepiname svieste. Paskui dedame į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilame truputis sultinio ir troškiname. Baigiant troškinti, supilame grietinę.
Išėmus siūlus, troškintą upėtakį dedame į lėkštę ir užpilame perkoštu padažu, kuriame buvo troškinamas. Puošiame petražolių lapeliais ir patiekiame su virtomis bulvėmis ir žaliomis salotomis.