Graikiškas baravykų receptas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
700 g | Baravykai (švieži arba šaldyti) |
40 g | Džiovinti baravykai |
1 vnt. | Svogūnai |
2 skiltelė | Česnakai |
sauja | Petražolės |
180 g | Jogurtas (natūralus) |
20 ml | Konjakas |
8 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
žiupsnelis | Čiobreliai |
1 šaukštas | Apelsinų marmeladas |
žiupsnelis | Šafranas |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Džiovintus grybus užpilkite 6 šaukštais virinto vandens su druska, džemu ir konjaku ir palikite 30 min. pamirkti. Paskui nusunkite ir smulkiai supjaustykite.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, 6 min. pakepkite 6 šaukštuose aliejaus.
Tada sudėkite į keptuvę susmulkintus džiovintus grybus, supjaustytus šviežius grybus, čiobrelius ir smulkintus česnakus. Po 2 min. suberkite susmulkintas petražoles ir skystį, kuriame mirkėte džiovintus grybus.
Troškinkite apie 30 min., kol grybai bus minkšti. Tada įberkite druskos, pipirų. Sumaišykite jogurtą su šafranų užpilu ir likusiu aliejumi. Patiekite su alyvuogėmis.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 60min.