Gruzdintuvėje kepti lietiniai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 stiklinė | Miltai |
5 stiklinė | Vanduo |
50 g | Sviestas |
1 šaukštelis | Cukrus |
3 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Malti džiūvėsėliai |
1 vnt. | Svogūnai |
400 g | Jautienos faršas |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Druską ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje. Paskui įmuškite 1 kiaušinį, suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Likusį kiaušinį išplakite šakute.
Svogūną supjaustykite kubeliais, suberkite į faršą, įberkite druskos, išminkykite.
Į aliejumi pateptą keptuvę įpilkite tešlos ir kepkite, kol viena lietinio pusė paskrus.
Nukelkite blyną nuo viryklės, ant apkeptos pusės uždėkite faršo. Susukite blyną į stačiakampį pyragaitį, apvoliokite išplaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepkite aliejuje, kol paskrus. Taip iškepkite visus lietinius.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.