Gruziniškas vištienos troškinys
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 kg | Viščiukas |
6 vnt. | Raudonieji svogūnai |
700 g | Pomidorai |
1 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Saldžiosios paprikos |
4 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Kalendros |
žiupsnelis | Bazilikai |
2 šaukštas | Aliejus |
1 vnt. | Lauro lapai |
1/2 šaukštelis | Aitriosios paprikos milteliai |
1/2 šaukštelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Viščiuką dėkite į puodą, kuriame ką tik užvirė 2 litrai vandens. Sudėkite lauro lapus ir virkite apie 30 minučių. Tada viščiuką išimkite į indą ir leiskite atvėsti (apie 15-20 minučių). Viščiuką supjaustykite lygiomis dalimis, gautą sultinį perkoškite (jo dar prireiks).
Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant kaitrios ugnies gerai apkepkite viščiuko gabaliukus.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, sudėkite į keptuvę pas viščiuką ir pakepinkite (maždaug 8-10 minučių).
Paprikos minkštimą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Burokine tarka sutarkuokite morką. Į keptuvę sudėkite papriką ir morką, patroškinkite apie 5 minutes. Supilkite stiklinę vištienos sultinio, uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių.
Pomidorus kelias sekundes palaikykite karštame vandenyje ir nulupkite odeles. Juos pertrinkite per sietelį, tada sudėkite į troškintuvą, sumažinkite ugnį, viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.
Česnaką ir kalendrą itin smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska ir dviejų rūšių pipirais, labai gerai išmaišykite ir sudėkite į troškintuvą. Tada sudėkite ir susmulkintą baziliką. Troškinkite 10 minučių. Tada išjunkite ugnį ir dar 10 minučių nenuimkite troškintuvo dangčio. Šį troškinį reikia patiekti dar karštą.