Japoniškas omletas

Ingredientai:

6 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Sojos padažas
2 vnt. Svogūnų laiškai
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Čili pipirai
2 vnt. Šiitake grybai
2 stiklinė Ryžiai (virti)
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Papriką nuplaukite, perpjaukite perpus, išimkite sėklas, susmulkinkite. Grybus nuplaukite, nupjaukite kotelius, kepurėles supjaustykite plonais griežinėliais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, 2 min. Pakepkite svogūnus ir papriką, sudėkite grybus ir dar 4 min. pakepkite.

Sudėkite ryžius, gerai išmaišykite, nukelkite nuo orkaitės ir palikite atvėsti.

Svogūnų laiškus nuplaukite, susmulkinkite. Kiaušinius išplakite su sojos padažu iki vientisos masės, suberkite svogūno laiškus.

Šią masę supilkite į aliejumi pateptą keptuvę ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę 5 – 6 minutėms. Paskui išimkite keptuvę iš orkaitės, tegu omletas šiek tiek pravėsta.

Atsargiai išimkite omletą ant stalo. Ant vieno krašto sudėkite ryžių masę, paskui atsargiai suvyniokite omletą, kiek paspauskite rankomis. Supjaustykite vyniotinį gabalais ir sudėkite į dubenį.

Patiekite su šviesiu sojos padažu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.