Jautienos apkepas su grybais

Ingredientai:

400 g Jautiena
50 g Džiovinti baravykai
2 vnt. Svogūnai
200 ml Grietinė
4 vnt. Bulvės
1 vnt. Kiaušiniai
50 g Fermentinis sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Aliejus

Gaminimas:

Džiovintus grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 2-3 valandoms. Paskui vandenį nupilkite ir grybus nuplaukite. Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepinkite aliejuje. Paskui sudėkite grybus ir dar pakepinkite.

Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir sumaišykite su mėsa bei grybais. Pagardinkite druska ir pipirais.

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir į troškinį sudėkite grietinę. Išmaišykite.

Bulves sutarkuokite burokine trintuve, sumaišykite su plaktu kiaušiniu.

Mėsą su grybais sukrėskite į riebalais išteptą kepimo formą, ant viršaus tolygiai išdėkite tarkuotas bulves. Ant viršaus išdėliokite gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą.

Kepkite 180 С karštumo orkaitėje maždaug 30 min. Jeigu bulvės per daug greitai apskrus, uždenkite keptuvą folijos lapu. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar pakepinkite, kol sūris išsilydys.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.