Jūros gėrybių troškinys

Ingredientai:

600 g Krevetės
750 g Menkės filė
450 g Jūros šukutės
1 vnt. Laimo vaisiai
1 šaukštelis Kalendros grūdeliai malti
2 vnt. Svogūnai
2 vnt. Salierų stiebai
2 vnt. Morkos
1 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
800 g Konservuoti pomidorai savo sultyse
1 vnt. Daržovių sultinys kubeliais
125 ml Baltas sausas vynas
žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį Cukrus
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Žuvį supjaustykite 5-8 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su krevetėmis ir jūrų šukutėmis, apliekite žaliosios citrinos sultimis, sumaišytomis su kalendra.

Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje, nuolat maišydami, apkepinkite griežinėliais supjaustytas daržoves.

Ten pat sudėkite konservuotų pomidorų gabalėlius kartu su sultimis, supilkite vyną, suberkite sauso sultinio kubelį, cukrų, druską, pipirus, įpilkite 175 ml vandens. Ant stiprios ugnies užvirinkite, po to, sumažinus ugnį iki vidutinio lygio, pakaitinkite dar penkias minutes.

Į šį mišinį sudėkite jūros gėrybes ir sumaišykite, vėl ant stiprios ugnies viską užvirinkite, vėliau, sumažinę ugnį, nuolat maišydami, pakepinkite apytiksliai 5-10 minučių, kol jūros gėrybės taps matinėmis. Papuoškite petražolėmis.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.