Kaimiškas paštetas

Ingredientai:

300 g Vištienos kepenėlės
300 g Jautienos kepenėlės
200 g Veršienos kumpis
200 g Virtas kumpis
150 g Rūkyta vištiena
3 vnt. Svogūnai
3 vnt. Porai
1 vnt. Saldžiosios paprikos
2 skiltelė Česnakai
150 ml Grietinėlė
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Sviestas
100 ml Konjakas
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Kvepiantys pipirai
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Kepenis smulkiai supjaustykite, visą veršieną bei saldžiąją papriką sumalkite, kumpį supjaustykite kubeliais. Sumaišykite visą mėsą.

Pipirus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Paskui sumalkite su druska ir muskato riešutu, šio mišinio įberkite į mėsą. Svogūną, dviejų porų baltąją dalį ir česnaką susmulkinkite, 10 min. apkepkite svieste. Palikite atvėsti.

Išplakite kiaušinį su grietinėle, suberkite keptus svogūną, porą ir česnaką, čiobrelius, įpilkite konjako. Šį mišinį supilkite į mėsą.

Išminkykite, uždenkite indą plėvele ir 8-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Nupjaukite poro lapus, palikite 5 cm žaliąją dalį. Stiebu supjaustykite išilgai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-ioms minutėms.

Išklokite lapais stačiakampį indą, kad dalis lapų būtų nusvirę per kraštus. Ant jų sudėkite mėsos masę, užklokite lapus, indą uždenkite folija. Įdėkite indą į kitą indą su vandeniu ir 170 laipsnių orkaitėje kepkite 1,45 val. Kai atvės, paštetą prispauskite.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.