Kalakuto krūtinėlė su medaus glajumi ir petražolių tyre
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
600 g | Kalakutienos krūtinėlės filė |
1 šaukštas | Medus |
1 šaukštas | Garstyčios |
2 šaukštas | Tarkuota apelsino žievelė |
3 šaukštas | Apelsinų sultys |
2 šaukštas | Imbieras maltas |
450 g | Bulvės |
350 g | Pastarnokai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
2 šaukštas | Pienas |
sauja | Petražolės |
4 šakelė | Petražolės |
1 vnt. | Apelsinai |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių dešimt minučių prieš kepdami.
Kalakutienos filė supjaustykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį tris kartus įstrižai įpjaukite, įdėkite į kepimo skardą.
Pakaitinkite ingredientus glajui ir užpilkite ant kalakutienos mėsytę glajumi.
Tuo metu supjaustykite bulves ir pastarnokus nedideliais gabalėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių. Nusausinkite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Supilkite pieną ar jogurtą. Gerai sumaišykite šakute, kol gausite kreminę masę, tuomet įberkite petražoles.
Sudėkite tyrę į keturias pašildytas lėkštes ir ant viršaus padėkite kalakuto filė. Papuoškite petražolėmis ir apelsino skiltelėmis.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.