Kotletai su moliūgais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
250 g | Kiaulienos faršas |
250 g | Jautienos faršas |
500 g | Moliūgai |
1/2 vnt. | Svogūnai |
2 skiltelė | Česnakai |
1 riekelė | Balta duona |
1 vnt. | Kiaušinių tryniai |
5 šaukštas | Aliejus |
3 šaukštas | Pienas |
žiupsnelis | Kmynai |
2 šaukštas | Miltai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Duoną užmerkite piene. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje (1 valg. šaukšte) apie 6 min. Sumaišykite faršą su kiaušinio tryniu, išmirkytos duonos minkštimu, kmynais ir pakepintais svogūnais ir česnakais.
Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir stambiai sutarkuokite. Sumaišykite su faršu. Pagardinkite druska ir pipirais. Faršą gerai išminkykite ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš mėsos masės formuokite kotletus, apvoliokite juos miltuose ir apkepinkite ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš abiejų pusių. Sumažinkite temperatūrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar 5 min.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 90min.