Kreminė pupelių sriuba

Ingredientai:

250 g Baltosios pupelės
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Morkos
800 ml Vištienos sultinys
100 g Sviestas
100 g Grybai
150 g Grietinėlė (riebi)
1 šaukštelis Alyvuogių aliejus

Gaminimas:

Nakčiai užmerkite pupeles šaltame vandenyje, kad išbrinktų.

Nulupkite svogūną, nuskuskite morką, stambiai supjaustykite. Grybus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.

Vandenį, kuriame mirko pupelės, nupilkite. Suberkite pupeles į puodą ir užpilkite šviežiu vandeniu, kad virš pupelių jo sluoksnis siektų 5 cm. Statykite puodą ant ugnies, sudėkite svogūnus, morkas ir užvirinkite. Virkite 30 – 40 min., kol pupelės suminkštės.

1 šaukštą pupelių atidėkite papuošimui. Virkite pupeles dar 10 – 15 min.

Nupilkite pupelių nuovirą, pasilikdami tik vieną stiklinę.

Išgriebkite svogūnus ir morkas. Sutrinkite pupeles maišytuvu, praskiesdami jas trupučiu nuoviro.

Puode užvirinkite vištienos sultinį, pavirkite 5 min. Keptuvėje išlydykite gabaliuką sviesto ir 5 – 7 min. pakepinkite jame grybus. Įberkite prieskonių, nukelkite nuo ugnies.

Sukrėskite į sultinį trintas pupeles, supilkite grietinėlę, išmaišykite, įberkite prieskonių, užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite atšaldytą sviestą ir maišytuvu greitai suplakite.

Grybus ir papuošimui atidėtas pupeles išdėliokite į šešis puodelius arba sriubos lėkštes. Pripildykite puodelius arba lėkštes trinta sriuba. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iš karto patiekite.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.