Krevetėmis įdarytos cukinijos

Ingredientai:

3 vnt. Cukinijos
300 g Krevetės
1 vnt. Raudonieji svogūnai
4 skiltelė Česnakai
4 vnt. Pomidorai
50 g Maskarponės sūris
70 vnt. Grietinė
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
3 šaukštelis Sviestas
40 ml Citrinų sultys
1 šakelė Kalendros
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Česnaką nuvalyti, smulkiai supjaustyti. Sudėti į indą krevetes ir česnaką, užpilti alyvų aliejumi ir citrinos sultimis. Išmaišyti ir palikti 15 min.

Krevetes išimti ir pakepinti 1 šaukšte sviesto 3-4 minutes. Sudėti į indą.

Cukinijas nuplauti, supjaustyti išilgai, išskobti minkštimą, palikus apie 1 cm sieneles. Pradurti cukinijų puseles keliose vietose šakute. Pabarstyti druska ir pipirais.

Svogūną nuvalyti ir supjaustyti pusžiedžiais, cukinijos minkštimą smulkiai supjaustyti. Troškintuve pakaitinti sviestą ir pakepinti svogūnus 7 min. Sudėti cukinijos minkštimą ir pakepinti dar 6 min.
Pomidorus kryžmai įpjauti, minutei sudėti į verdantį vandenį, tuomet aplieti šaltu vandeniu, nulupti odelę, minkštimą supjaustyti ir pakepinti kartu su cukinija dar 5 min.

Į įdarą sudėti sūrį ir grietinėlę, užvirinti, nuimti nuo ugnies, sudėti krevetes, baziliką ir kalendrą. Pabarstyti druska ir pipirais. Farširuoti gauta mase cukinijos puseles. Sudėti jas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti 10 min.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.