Kriaušės vyne
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
8 vnt. | Kriaušės |
2 vnt. | Apelsinai |
150 g | Cukrus |
10 vnt. | Gvazdikėliai |
750 ml | Raudonas sausas vynas |
50 g | Rudasis cukrus |
60 ml | Citrinų sultys |
1 šaukštelis | Vanilės ekstraktas |
2 vnt. | Cinamono lazdelės |
200 ml | Plakta grietinėlė |
Gaminimas:
Nutarkuokite apelsinų žieveles ir išspauskite jų sultis – turėtų gautis maždaug stiklinė. Supilkite apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę į puodą, supilkite vyną, visą cukrų, citrinos sultis, vanilės esenciją, sudėkite cinamoną, gvazdikėlius, gerai išmaišykite.
Nuluptas kriaušes suguldykite į puodą su vynu, pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių.
Kriaušes išgriebkite į atskirą indą. Skystį, kuriame virė kriaušės, perkoškite. Vėl jį užvirinkite – virkite apie 25 minutes, kol pradės tirštėti. Tada gautą sirupą nukelkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti.
Kriaušes patiekite su sirupu ir plakta grietinėle.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 30min.