Kriaušės vyne

Ingredientai:

8 vnt. Kriaušės
2 vnt. Apelsinai
150 g Cukrus
10 vnt. Gvazdikėliai
750 ml Raudonas sausas vynas
50 g Rudasis cukrus
60 ml Citrinų sultys
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
2 vnt. Cinamono lazdelės
200 ml Plakta grietinėlė

Gaminimas:

Nutarkuokite apelsinų žieveles ir išspauskite jų sultis – turėtų gautis maždaug stiklinė. Supilkite apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę į puodą, supilkite vyną, visą cukrų, citrinos sultis, vanilės esenciją, sudėkite cinamoną, gvazdikėlius, gerai išmaišykite.

Nuluptas kriaušes suguldykite į puodą su vynu, pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių.

Kriaušes išgriebkite į atskirą indą. Skystį, kuriame virė kriaušės, perkoškite. Vėl jį užvirinkite – virkite apie 25 minutes, kol pradės tirštėti. Tada gautą sirupą nukelkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti.

Kriaušes patiekite su sirupu ir plakta grietinėle.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 30min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.