Labai greitai pagaminama itališka duona „Focaccia“


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:

2 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Druska
1 šaukštelis Kepimo milteliai
6 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
1/4 šaukštelis Kajeno pipirai
1 šaukštelis Džiovintos saldžiosios paprikos
6 vnt. Konservuoti pomidorai
10 vnt. Juodosios alyvuogės
10 vnt. Žaliosios alyvuogės
4 vnt. Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
4 šaukštas Pesto padažas
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Bazilikai
1/4 vnt. Čili pipirai

Gaminimas:

Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, paprikos miltelius ir maltus kajeno pipirus – išplakite vieliniu plaktuvu.

Supilkite alyvuogių aliejų ir 2/3 puodelio vandens. Jei tešla per kieta, įpilkite dar 3/4 puodelio vandens.

Išminkykite tešlą.

Iškočiokite tešlą ir suformuokite paplotį.

Visų pirma papločio paviršių patepkite alyvuogių aliejumi, po to – pesto padažu (jei naudojate).

Išimkite pomidorus iš skardinės ir supjaustykite griežinėliais. Uždėkite ant papločio (paprastai užtenka 2-4 mažų pomidorų)

Galite užbarstyti bazilikų, petražolių, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, svogūnų ir aitriųjų paprikų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir pašaukite paplotį 12-15 minučių (kol jis taps auksinis ir šiek tiek paruduos).

Tiekite su sriuba ar salotomis.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 20min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 392