Meksikietiška sriuba su mėsos kukuliais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
1 l | Mėsos sultinys |
1 kg | Jautienos faršas (liesas) |
250 g | Kiaulienos dešrelės |
0,66 stiklinė | Ryžiai |
1 vnt. | Kiaušiniai |
50 ml | Pienas |
2 vnt. | Svogūnai (dideli) |
1 sauja | Alyvuogės (be kauliukų) |
800 g | Konservuoti pomidorai |
250 g | Pomidorų padažas (aštrus) |
2 žiupsnelis | Bazilikai (žali) |
0,5 stiklinė | Kukurūzų miltai |
0,5 šaukštelis | Bazilikai (džiovinti) |
0,5 šaukštelis | Raudonėliai (džiovinti) |
0,25 šaukštelis | Česnakų milteliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Pusę sumaišykite puode su smulkintomis alyvuogėmis, pomidorų padažu, pomidorais su savo sultimis, sultiniu ir džiovintomis žolelėmis bei pipirais. Kai užvirs, virkite ant silpnos ugnies 20 min.
Sumaišykite jautienos faršą su iš apvalkalo išimtomis dešrelėmis, pienu, išplaktu kiaušiniu, kukurūzų miltais, smulkintomis baziliko šakelėmis, įberkite druskos, pipirų, česnako miltelių.
Šlapiomis rankomis suformuokite mažus kukulius, sudėkite juos ir ryžius į verdančią sriubą, sumažinkite liepsną iki minimalios ir virkite apie 1 val. Valgykite karštą.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 90min.