Midijos grietinėlės padaže su skrudintomis bulvytėmis

Ingredientai:

900 g Midijos
75 ml Alyvuogių aliejus
90 ml Baltas sausas vynas
75 g Sviestas
150 g Porai (baltoji dalis)
500 g Grietinėlė
500 g Bulvės
1 l Aliejus

Gaminimas:

Midijas nuplaukite. Apkepkite prikaistuvyje kartu su alyvuogių aliejumi, kiek vėliau supilant vyną. Kaitinkite tol, kol moliuskai visiškai atsivers, tada kriaukles išimkite. Paskui įdėkite sviestą ir smulkintą porą. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs.

Bulves kepkite aliejuje tol, kol jos apskrus iki auksinio atspalvio.

Į atskiras lėkštes išdėliokite midijas. Atskirai patiekite skrudintas bulvytes ir gautą padažą.

Porcijos: 3
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.