Pikantiškas kamambero ir varškės tortas

Ingredientai:

300 g Kamamberas
50 g Graikiniai riešutai
40 g Pinijų sėklos
40 g Moliūgų sėklos
100 g Šviežia varškė
125 ml Grietinėlė
1/4 šaukštelis Žalieji pipirai
1/4 šaukštelis Druska
2 šaukštas Kapotos petražolės

Gaminimas:

Kamamberą perpjaukite išilgai į 2 vienodo dydžio papločius. Susmulkinkite 30 g graikinių riešutų, pinijas ir moliūgų sėklas.

Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite grietinę ir išplakite. Suberkite maltas pinijas, moliūgų sėklas, graikinius riešutus, pipirus, druską, kapotas petražoles ir gerai išmaišykite.

Sūrio papločius aptepkite paruoštu varškės kremu. Papločius sudėkite vieną ant kito, išlyginkite kraštus. Papuoškite likusiais graikiniais riešutais ir petražolių šakelėmis.

Tortą įdėkite į išardomą kepimo formą ir padėkite šaltai kelioms valandoms.

Patiekite su juoda duona ir baltu sausu vynu. Puikiai derės vynuogės ir šviežios figos.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 20min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.