Pomidorų sriuba su sūriu

Ingredientai:

1 kg Pomidorai
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštas Sviestas
pagal skonį Druska
žiupsnelis Cukrus
2 vnt. Gvazdikėliai
1 vnt. Lauro lapai
žiupsnelis Petražolės
250 ml Sultinys
200 ml Baltas sausas vynas
2 vnt. Lydytas sūrelis
1 šaukštelis Krakmolas
1 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
3 šaukštas Fermentinis sūris (tarkuotas)
4 riekelė Duona skrudinimui

Gaminimas:

Pomidorus pavirkite, kol suminkštės, ir sutrinkite smulkintuvu. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite su sviestu. Keptą svogūną sumaišykite su pomidorų tyre, įdėkite laurų lapelį, įberkite gvazdikėlių, smulkintų petražolių, supilkite vyną, sultinį ir užvirinkite.

Tada nuolat maišydami sriuboje ištirpinkite lydytus sūrelius, supilkite nedideliame vandens kiekyje išmaišytą krakmolą.

Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, o ant viršaus uždėkite pakepintas ir sviestu bei česnaku įtrintas duonos riekeles. Ant jų užberkite tarkuoto sūrio ir puodelius su sriuba įstatykite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Laikykite, kol sūris ant duonos išsilydys ir parusvės.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 3600min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.