Pomidorų sriuba su sūriu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 kg | Pomidorai |
1 vnt. | Svogūnai |
1 šaukštas | Sviestas |
pagal skonį | Druska |
žiupsnelis | Cukrus |
2 vnt. | Gvazdikėliai |
1 vnt. | Lauro lapai |
žiupsnelis | Petražolės |
250 ml | Sultinys |
200 ml | Baltas sausas vynas |
2 vnt. | Lydytas sūrelis |
1 šaukštelis | Krakmolas |
1 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
3 šaukštas | Fermentinis sūris (tarkuotas) |
4 riekelė | Duona skrudinimui |
Gaminimas:
Pomidorus pavirkite, kol suminkštės, ir sutrinkite smulkintuvu. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite su sviestu. Keptą svogūną sumaišykite su pomidorų tyre, įdėkite laurų lapelį, įberkite gvazdikėlių, smulkintų petražolių, supilkite vyną, sultinį ir užvirinkite.
Tada nuolat maišydami sriuboje ištirpinkite lydytus sūrelius, supilkite nedideliame vandens kiekyje išmaišytą krakmolą.
Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, o ant viršaus uždėkite pakepintas ir sviestu bei česnaku įtrintas duonos riekeles. Ant jų užberkite tarkuoto sūrio ir puodelius su sriuba įstatykite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Laikykite, kol sūris ant duonos išsilydys ir parusvės.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 3600min.