Rudeninis omletas su voveraitėmis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
6 vnt. | Kiaušiniai |
300 g | Voveraitės |
5 šaukštas | Grietinė |
1 vnt. | Svogūnai |
1 šaukštas | Miltai |
žiupsnelis | Petražolės |
žiupsnelis | Krapai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Voveraitės perplaukite, nusausinkite, supjaustykite šiaudeliais. Svogūnus supjaustykite žiedais. Grybus ir svogūnus sudėkite į puodą, įpilkite 2 – 3 šaukštus vandens, uždengę dangčiu virkite 2 – 4 min. ant kaitrios ugnies.
Miltus praskieskite 3 – 4 šaukštais vandens, tada plona srovele supilkite į puodą su grybais ir svogūnais, užvirinkite. Įdėkite grietinę, suberkite žalumynus, druską, pipirus. Išmaišykite ir nukelkite nuo orkaitės.
Kiaušinius išplakite plaktuvu arba šakute. Įpilkite truputį vandens, įberkite druskos. Kiaušinių masę išpilkite į didelę keptuvę su įkaitintu aliejumi. Omletą kepkite ant mažos liepsnos, uždengę dangčiu. Kepdami vis atkelkite mentele kraštus, kad skysta masė nutekėtų į dugną.
Iškepusį omletą išimkite į lėkštę. Ant pusės omleto uždėkite voveraičių įdarą, antra puse jį uždenkite ir supjaustę porcijomis patiekite.