Svogūnų pyragas

Ingredientai:

350 g Miltai
25 g Mielės
1 vnt. Kiaušiniai
125 ml Pienas
4 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
500 g Svogūnai
400 g Kiaulienos šoninė
400 g Grietinė
4 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį pipirai
sauja Petražolės

Gaminimas:

Miltus persijokite į nemažą dubenį. Viduryje padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, įpilkite dalį pašildyto pieno ir su trupučiu miltų užmaišykite. Uždenkite ir leiskite 20 minučių pakilti.

Į miltus supilkite likusį pašildytą pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą minkykite tol, kol ji nebelips prie dubens.

Kepimo formą ištepkite riebalais. Išklokite ją iškočiota tešla ir leiskite 20 minučių pakilti.

Šoninę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite keptuvėje. Į spirgučius suberkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, apkepkite juos. Kai šoninės ir spirgučių masė šiek tiek atvės, sudėkite ją ant tešlos.

Išplakite keturis kiaušinius, į juos supilkite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Suberkite susmulkintus petražolių lapelius ir viską gerai išmaišykite. Plakinį tolygiai paskirstykite ant svogūnų ir šoninės masės.

Pyragą kepkite maždaug pusvalandį 200 laipsnių karščio temperatūroje. Pyragas skaniausias karštas. Prie jo puikiai tinka salotos.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.