Triušienos šlaunelės su kiauliena ir čiobrelių padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 vnt. | Triušienos šlaunelės be kaulų |
8 riekelė | Kiaulienos šoninė |
2 šaukštas | Garstyčios |
250 g | Morkos |
250 g | Ropės |
200 g | Šparaginės pupelės |
žiupsnelis | Čiobreliai |
40 g | Sviestas |
150 ml | Baltas sausas vynas |
50 ml | Alyvuogių aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Morkas ir ropes nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite 5 cm ilgio šiaudeliais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutrinkite sviestą. Triušienos kulšeles nuplaukite ir nusausinkite.
Vidinę kulšelių pusę ištrinkite garstyčiomis, druska, pipirais, susukite ir apvyniokite kiaulienos griežinėliais. Apriškite suktinukus siūlu ir 2 min. pakepkite kepimo skardoje alyvuogių aliejuje. Paskui pašaukite skardą į orkaitę ir kepkite 15 – 20 min.
Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (15 min.), nukoškite, perliekite šaltu vandeniu. Tame pačiame vandenyje 8 – 10 min. pavirkite morkų ir ropių šiaudelius. Daržovės turi būti traškios.
Kulšeles ištraukite iš orkaitės, sudėkite į dubenį, uždenkite folija.
Kepimo formą pastatykite ant viryklės, supilkite vyną. Kol vynas virs, išgriebkite šaukštu taukus iš dugno ir nuo kraštų. Supilkite 100 ml vandens, pakaitinkite, kol išgaruos pusė skysčio. Tada suberkite čiobrelius, paplakite padažą. Sudėkite į padažą daržoves, kiek pašildykite.
Prieš patiekdami suktinukus supjaustykite riekelėmis. Patiekalą valgykite šiltą.