Triušienos šlaunelės su kiauliena ir čiobrelių padažu

Ingredientai:

2 vnt. Triušienos šlaunelės be kaulų
8 riekelė Kiaulienos šoninė
2 šaukštas Garstyčios
250 g Morkos
250 g Ropės
200 g Šparaginės pupelės
žiupsnelis Čiobreliai
40 g Sviestas
150 ml Baltas sausas vynas
50 ml Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Morkas ir ropes nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite 5 cm ilgio šiaudeliais.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutrinkite sviestą. Triušienos kulšeles nuplaukite ir nusausinkite.

Vidinę kulšelių pusę ištrinkite garstyčiomis, druska, pipirais, susukite ir apvyniokite kiaulienos griežinėliais. Apriškite suktinukus siūlu ir 2 min. pakepkite kepimo skardoje alyvuogių aliejuje. Paskui pašaukite skardą į orkaitę ir kepkite 15 – 20 min.

Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (15 min.), nukoškite, perliekite šaltu vandeniu. Tame pačiame vandenyje 8 – 10 min. pavirkite morkų ir ropių šiaudelius. Daržovės turi būti traškios.

Kulšeles ištraukite iš orkaitės, sudėkite į dubenį, uždenkite folija.

Kepimo formą pastatykite ant viryklės, supilkite vyną. Kol vynas virs, išgriebkite šaukštu taukus iš dugno ir nuo kraštų. Supilkite 100 ml vandens, pakaitinkite, kol išgaruos pusė skysčio. Tada suberkite čiobrelius, paplakite padažą. Sudėkite į padažą daržoves, kiek pašildykite.

Prieš patiekdami suktinukus supjaustykite riekelėmis. Patiekalą valgykite šiltą.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 210min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.