Ukrainietiška solianka
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
500 g | Virta mėsa |
100 g | Lašinukai |
200 g | Svogūnai |
2 skiltelė | Česnakai |
100 g | Pomidorų pasta |
1 šaukštas | Džiovintos saldžiosios paprikos |
1,5 l | Mėsos sultinys |
šaukštas | Kaparėliai |
1/2 vnt. | Citrinos |
2 šaukštas | Krapai (susmulkinti) |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
skiltelė | Petražolės |
sauja | Alyvuogės |
4 šaukštas | Grietinė |
Gaminimas:
Svogūnus ir lašinukus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Česnakus sugrūskite.
Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į puodą. Užpilkite sultiniu. Sukrėskite pomidorų pastą, supjaustytus raugintus agurkus, maltus raudonuosius pipirus bei svogūnus su lašinukais. Patroškinkite kelias minutes. Sriuba turi būti tiršta. Pagardinkite druska ir pipirais.
Į išvirusią solianką įdėkite kaparėlių, supjaustytų juodųjų alyvuogių, kelias riekeles citrinos, krapų ir petražolių. Patiekite su šaukštu grietinės.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.