Užkandis su keptomis paprikomis

Ingredientai:

5 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
2 vnt. Apelsinai
200 g Žaliosios alyvuogės be kauliukų
200 g Juodosios alyvuogės be kauliukų
3 skiltelė Česnakai
1 sauja Petražolės
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Kuminai (malti)

Gaminimas:

Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite ant grotelių (kol ugnis dar nelabai kaitri). Kepdamos paprikas nuolat vartykite, kad apkeptų iš visų pusių. Tuomet paprikas sudėkite į plastikinį maišelį ir palikite jame 15 minučių.

Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite petražoles, tuomet sumaišykite su susmulkintu česnaku.

Apelsinus nuplaukite ir nulupkite, minkštimą supjaustykite plonomis skiltelėmis – ne storesnėmis kaip 1 centimetro pločio.

Nulupkite keptų paprikų odelę, išimkite sėklytes. Minkštimą supjaustykite maždaug 1 centimetro pločio juostelėmis.

Juodąsias ir žaliąsias alyvuoges perpjaukite per pusę. Alyvuoges sumaišykite su paprikomis bei petražolėmis su česnakais.

Į dubenį sudėkite paprikų, alyvuogių ir petražolių mišinį, ant viršaus sudėkite apelsinus. Pagardinkite apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir kuminu. Pagardą palikite 15 minučių pastovėti kambario temperatūroje arba dviem valandoms palikite šaldytuve.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.