Vegetariška pica

Ingredientai:

375 g Miltai
20 g Mielės
250 ml Pienas
1 šaukštelis Medus
žiupsnelis Druska
1,5 l Konservuoti pomidorai
6 vnt. Svogūnai
8 šaukštas Aliejus
2 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
300 g Fermentinis sūris
2 vnt. Pomidorai
žiupsnelis Bazilikai

Gaminimas:

Pieną truputį pašildykite ir į jį suberkite sutrupintas mieles, žiupsnelį druskos ir įdėkite šaukštelį medaus. Išmaišykite, kad ištirptų, įdėkite šaukštą miltų ir palikite pakilti. Paskui suberkite likusius miltus ir gerai išminkykite tešlą. Uždenkite švariu audiniu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

Pomidorus supjaustykite gabaliukais.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite pomidorus ir prieskonius, pagardinkite druska ir patroškinkite 5 minutes.

Pakilusią tešlą dar paminkykite. Padalinkite į 4 dalis ir iš kiekvieno gumuliuko iškočiokite po paplotį.

Papločius aptepkite aliejumi, uždėkite paruošto įdaro, apibarstykite tarkuotu sūriu ir šaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 minučių.

Papuoškite pomidoro riekelėmis ir šviežiu baziliku.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.