Žuvis aštriame pomidorų padaže
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1,5 kg | Jūrinės žuvies filė |
2 vnt. | Svogūnai |
6 vnt. | Pomidorai |
3 skiltelė | Česnakai |
1 šaukštas | Imbieras (tarkuotas) |
2 vnt. | Čili pipirai |
3 šaukštas | Sviestas |
1 šaukštelis | Kalendros grūdeliai |
1 šaukštelis | Ciberžolė |
0,5 šaukštelis | Prieskoniai „Garam Masala“ |
1 šaukštas | Druska |
1 šaukštas | Cukrus |
3 šaukštas | Citrinų sultys |
150 g | Jogurtas (natūralus) |
1 šaukštas | Aliejus |
Gaminimas:
Žuvį nuplaukite, nusausinkite ir padalykite į 2 filė dalis. Svogūną, česnakus, imbierą nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, minkštimą smulkiai supjaustykite.
Puode įkaitinkite sviestą, 30 s apkepkite kalendros sėklas. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, pomidorus, imbierą ir aitriąsias paprikas. Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 min. Sudėkite jogurtą, ciberžolę, „Garam Masala“ prieskonius, druską ir cukrų. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite pamaišydami dar 5 min.
Sudėkite žuvį į aliejumi išteptą kepimo formą. Tolygiai užpilkite paruoštu padažu. Uždenkite indą aliuminio folija ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 20 min. Nuimkite foliją ir pakepkite dar 15 min.