Beatos kukurūziniai keksiukai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 vnt. | Čili pipirai |
180 g | Miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
150 ml | Jogurtas (natūralus) |
sauja | Vyšniniai pomidoriukai |
sauja | Juodosios alyvuogės |
sauja | Žaliosios alyvuogės |
100 g | Kukurūzų kruopos |
sauja | Kalendros (šviežios) |
60 ml | Saulėgrąžų aliejus |
2 šaukštas | Rudasis cukrus |
1 šaukštelis | Druska |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
Gaminimas:
Pasiruošiame keksiukų kepimo formą. Sudedame popierines keksiukų formeles.
Į dubenį suberiame miltus, kukurūzų kruopas, įberiame druskos, cukraus ir kupiną šaukštelį kepimo miltelių.
Kitame dubenyje sumaišome 2 kiaušinius, 150 ml natūralaus jogurto ir 60 ml aliejaus.
Iš aitriojo pipiro išimame sėklytes ir jį smulkiai sukapojame peiliu, susmulkiname kalendros žolę, alyvuoges. Visus susmulkintus prieskonius beriame į dubenį su kiaušinio, aliejaus ir jogurto plakiniu.
Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir kruopomis ir gerai išmaišome šaukštu. Tešla turi būti tiršta.
Po šaukštą ar du tešlos atsargiai dedame į kiekvieną keksiuko formelę.
Pabaigoje kubeliais supjaustome mažus pomidoriukus ir po kelis jų gabalėlius pirštais įspaudžiame į kiekvieno keksiuko tešlą.
Keksiukus pašauname į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių.