Svogūnų pyragas su grybais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
180 g | Miltai |
2 šaukštas | Vanduo |
75 g | Sviestas |
žiupsnelis | Druska |
100 g | Grybai |
150 g | Pienas |
25 g | Sviestas |
2 vnt. | Kiaušiniai |
125 g | Lydytas sūrelis |
2 g | Svogūnai |
žiupsnelis | Muskato riešutai malti |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Miltus sukapokite su sviestu, kol gausite vienodo dydžio gabalėlius. Įpilkite 2 – 3 valg. šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į apvalią kepimo formą. Tolygiai išklokite formą, prispauskite tešlos kraštelius prie formos pakraščių.
Ant tešlos dėkite kepimo popierių ir priberkite žirnių – tam, kad kepinys išlaikytų formą. Kepkite neatidarant orkaitės 10 min., vėliau išimkite iš orkaitės. Atsargiai nuimkite žirnius su kepimo popieriumi. Sumažinkite orkaitės temperatūrą.
Grybus nuvalykite ir išvirkite. Galite naudoti ir šaldytus ar konservuotus. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, grybus – gabalėliais ir apkepkite svieste 5 – 7 min. uždengę dangčiu.
Grybus ir svogūnus išdėliokite ant apkeptos tešlos. Ant viršaus užpilkite išplaktus kiaušinius, sūrį, pabarstykite prieskoniais. Viską sudėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 min. kol įdaras pakils ir įgaus rusvą spalvą.