Koldūnai su bulvėmis ir džiovintais baravykais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 stiklinė | Miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
100 ml | Vanduo |
žiupsnelis | Druska |
400 g | Bulvės |
1 vnt. | Svogūnai |
1 šaukštas | Sviestas |
100 g | Džiovinti baravykai |
žiupsnelis | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Petražolės |
žiupsnelis | Krapai |
Gaminimas:
Įdarui grybus užpilkite vandeniu arba pienu ir palikite 1-2 val.
Nupilkite nuo grybų vandenį (pieną), grybus lengvai nuspauskite ir apkepinkite svieste kartu su smulkintais svogūnais.
Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir paruoškite piurė. Į bulvių piurė sudėkite apkepintus su svogūnais grybus, įberkite druskos, pipirų, smulkintų žalumynų, viską gerai išmaišykite.
Miltus persijokite. Į šaltą vandenį įmuškite kiaušinį, berkite druską ir viską gerai išmaišykite. Pamažu maišant, palaipsniui supilkite miltus ir užminkykite kietą tešlą. Pabarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30-40 min.
Tešlą plonai iškočiokite (1,5 mm storio), stikline išspauskite apvalius skridinėlius.
Ant kiekvieno skridinėlio dėkite po arbatinį šaukštelį paruošto faršo, tešlos kraštus patepkite išplaktu kiaušiniu ir sulipinkite.
Koldūnų kraštus sulenkite „kasele“.
Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol jie iškils į paviršių. Išvirusius koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti skysčiui. Patiekite karštus su svietu arba grietine.