Balandėliai su lęšiais ir pievagrybiais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
8 vnt. | Savojos kopūstų lapai |
100 g | Lęšiai |
250 ml | Daržovių sultinys |
1/4 vnt. | Svogūnai |
1 šaukštas | Aliejus |
200 g | Pievagrybiai |
1 vnt. | Kiaušiniai |
50 g | Varškė (liesa) |
2 šaukštelis | Provanso žolelės |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
2 šaukštas | Miltai |
2 šaukštas | Sviestas |
1 stiklinė | Pienas |
Gaminimas:
Kopūstų lapus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį, palaikykite, kol suminkštės. Paskui išimkite, nusausinkite. Storąsias dalis nupjaukite arba padaužykite virtuviniu plaktuku.
Lęšius nuplaukite, išvirkite sultinyje. Svogūnus susmulkinkite, kepkite aliejuje, kol suminkštės.
Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir kepkite, kol iškeps grybai.
Kiaušinį kietai išvirkite ir sukapokite.
Sumaišykite lęšius su grybais, kapotu kiaušiniu ir varške, įberkite Provanso žolelių mišinio, druskos, pipirų ir išmaišykite. Šį įdarą susukite į kopūsto lapus, kaip gamindami įprastus balandėlius su mėsos įdaru.
Padažui kepkite miltus svieste, kol pagels, tada įpilkite pieno ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės.
Padažą supikite į kepimo formą, tada sudėkite balandėlius. 200 laipsnių orkaitėje kepkite 20 min.