Cinamoniniai sausainiai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2,5 stiklinė | Miltai |
pagal skonį | druska |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
220 g | Sviestas |
1 stiklinė | Cukrus |
1 šaukštelis | Apelsino žievelė tarkuota |
2 vnt. | Kiaušiniai |
4 šaukštas | Sviestas |
1 stiklinė | Rudasis cukrus |
1/2 stiklinė | Graikiniai riešutai smulkinti |
1/2 šaukštelis | Cinamonas |
Gaminimas:
Išsijokite miltus, druską ir kepimo sodą į didelį dubenį. Sumaišykite sviestą, cukrų ir apelsino žievelę plakikliu. Įmaišykite kiaušinius, sumažinkite plakiklio greitį. Palaipsniui sudėkite miltų mišinį, plakite iki vientisos konsistencijos.
Padalykite tešlą per pusę, abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą valandai.
Pusę tešlos padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite 25/30 cm stačiakampiais, sudėkite ant kepimo popieriaus ir palaikykite šaldytuve apie dešimt minučių, kol sukietės.
Įdarui sumaišykite visus ingredientus mažame dubenyje. Suberkite mišinį ant tešlos, suvyniokite ją pradėdami nuo ilgosios pusės. Padėkite į šaldytuvą valandai.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Ritinėlius supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite kol paruduos, apie 19 minučių. Atvėsinkite. Sausainėliai uždengti išsilaikys iki trijų dienų.