Gardūs meduoliai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
250 g | Miltai |
30 g | Sviestas |
250 g | Medus |
2 vnt. | Kiaušiniai |
100 g | Cukrus |
7 g | Kepimo milteliai |
1 šaukštelis | Prieskoniai meduoliams |
Gaminimas:
Medų, cukrų ir sviestą maišome ir šildome, kol viskas suskystėja. Masę atvėsiname, maišydami įmušame kiaušinius po vieną, tada įmaišome miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Valandai įdedame į šaldytuvą.
Išėmę kočiojame ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ~ 1 cm storio lakštą ir pjaustome norimomis formomis. Kepame 200 °C temperatūroje apie 10 – 15 min. Skaniausi, kai pastovi dieną, kitą.
Spalvotus glajus pasigaminti pačiam taip pat labai paprasta: sumaišykite miltinį cukrų, kitaip vadinamą cukraus pudra, su norimo skonio ir spalvos sirupu ir įpilkite šlakelį vandens, kad gautumėte poskystę dažų masę.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 120min.