Adventiniai šokolado ir apelsinų skonio sausainiai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Juodasis šokoladas |
125 g | Sviestas |
125 g | Cukrus |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Apelsinai |
200 g | Miltai |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
100 g | Cukraus pudra |
3 šaukštas | Apelsinų sultys |
žiupsnelis | Druska |
Gaminimas:
Šokoladą ištirpinkite.
Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.
Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada į jį suberkite cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir suberkite apelsino žievelę – viską ištrinkite iki vientisos masės.
Į gautą masę supilkite ištirpintą šokoladą, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išminkykite ir gautą tešlą suvynioję į foliją padėkite dviem valandoms į šaldytuvą, kad atšaltų.
Atšalusią tešlą iškočiokite, kad jos storis būtų apie pusę centimetro. Tada turimomis formelėmis išspauskite sausainukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir kepkite 10-12 minučių 200 laipsnių karščio temperatūroje.
Kol sausainiai keps, pasiruoškite jų glazūrą. Persijokite cukraus pudrą ir į ją supilkite apelsino sultis (kam patinka rūgščiau, jas galima pakeisti citrinos sultimis) – viską gerai išmaišykite.
Jau praaušusių sausainių viršų aptepkite glazūra ir leiskite jai sustingti.