Baklažanų užtepėlė
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 vnt. | Baklažanai |
6 skiltelė | Česnakai |
3 šaukštas | Aliejus |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
šlakelis | Citrinų sultys |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Nuplautus baklažanus kepti orkaitėje, kol susiraukšlės ir paruduos jų odelė.
Po to juos perpilti šaltu vandeniu ir nulupus pertrinti per sietelį arba sumalti mėsmale. Česnaką kuo smulkiau supjaustyti ir sutrinti kartu su druska. Tada sudėti baklažanų tyrę ir po truputį pilant aliejų sukti tol, kol susidarys vientisa masė.
Paruoštą baklažanų užtepėlę parūgštinti citrinos sultimis arba natūraliu obuolių actu, įberti maltų pipirų, pagal skonį pasūdyti ir gerai išmaišyti.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.