Bananinis sūrio pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1,5 stiklinė | Miltai |
1,4 stiklinė | Cukrus |
90 g | Sviestas |
2 vnt. | Kiaušinių tryniai |
50 ml | Vanduo |
4 vnt. | Bananai |
500 ml | Maskarponės sūris |
0,5 stiklinė | Cukrus |
3 vnt. | Kiaušiniai |
1 pakelis | Vanilinis cukrus |
Gaminimas:
Pasidarykite pagrindą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir pertrinkite su sviestu. Įmuškite trynius, supilkite vandenį, viską gerai išmaišykite. Suminkykite tešlą į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Tešlą išklokite ant kepimo formos dugno, padarykite neaukštus kraštelius. Pabadykite šakute, užtieskite sviestiniu popieriumi, ant viršaus priberkite pupelių (tada tešla neišsipūs). Kepkite apie 10 minučių, tada nuimkite popierių ir pupeles ir dar 15 minučių palikite kepti, kol pagrindas paskrus.
Kol vės pagrindas, pasigaminkite pagrindinę pyrago masę. Sutrinkite bananus. Plaktuvu suplakite sūrį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada įmaišykite bananus ir kiaušinius.
Supilkite gautą masę į kepimo formą su pagrindu. Kepkite apie valandą, kol ant paviršiaus susidarys paskrudusi plutelė.
Palikite pyragą atvėsti, paskui mažiausiai 3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.