Bananinis tortas


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:

2 vnt. Bananai
210 g Sviestas
200 g Rudasis cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
75 g Graikiniai riešutai
200 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
150 g Sviestas
250 g Cukraus pudra
3 šaukštas Kondensuotas pienas (virtas)
400 ml Grietinėlė (riebi)
180 g Baltasis šokoladas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa, tai nėra taip svarbu. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti.

Pasigaminkite glazūrą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę.

Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado

Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės.

Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje.

Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 392