Bandelės su varške
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Miltai |
1/3 stiklinė | Pienas |
30 g | Mielės |
1 vnt. | Kiaušiniai |
2 vnt. | Kiaušinių tryniai |
150 g | Cukrus |
100 g | Sviestas |
žiupsnelis | Tarkuota citrinos žievelė |
1 šaukštas | Juodgrūdės |
5 g | Druska |
250 g | Varškė |
1 vnt. | Kiaušiniai |
70 g | Cukrus |
1/2 šaukštelis | Cinamonas |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
50 g | Razinos |
25 g | Sviestas |
Gaminimas:
Pašildytas pienas supilamas į dubenėlį, mielės sutrupinamos į stiklinę, įberiama šlakelis cukraus ir trinama kol jos pasidaro skystos. Tada tyrelė supilama į pieną, kartu supilama pusė miltų, tešla išplakama. Paviršius storai apibarstomas miltais, pridengiamas drobule, dar kuo nors šiltesniu ir pastatoma šiltai (pvz. Ant šilto vandens puodo), kad tešla pakiltų.
Po 2-3 valandų (priklauso nuo to kiek įdėta mielių), kai pakilusi tešla suslūgsta, pradedama minkyti. Pirmiausia ji gerai išplakama, sudedama likusieji miltai, druska, su cukrumi ištrinti tryniai, juodgrūdės ar citrinos žievė, baigiant minkyti supilamas ištirpytas sviestas ir išplaktas baltymas.
Tešla minkoma tol kol nebelimpa prie indo bei rankų ir joje atsiranda oro pūslelių. Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, patepamas riebalais (kad nesužiedėtų plutelė), šiltai pridengiamas ir, pastačius šiltoje vietoje, duodama dar kartą pakilti.
Varškė masei gerai ištrinama, kad pasidarytų vientisa. Paskui į ją sudedamas išsuktas cukrus, įmušamas kiaušinis ir sukant dalimis supilamas cukrus. Gerai išsukus pabaigoje dedamas cinamonas ar vanilinis cukrus ir aguonos ar šiltu vandeniu nuplautos ir nusausintos razinos.
Užminkyta ar pakilusi tešla iškočiojama ½ cm storio lakštais, stikline išspaudžiami apskriti paplotėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį ar daugiau varškės, sulenkiama pusiau, ir padaroma pailga bandelė. Arba tešla supjaustoma kvadratėliais, į vidurį dedama varškės įdaro, iš kampų link centro įpjaunama, ir kampeliai prispaudžiami centre. Bandeles galima daryti ir kitokios formos.
Sudėtos į skardą bandelės pridengiamos drobule ir statomos šiltai, kad pakiltų, po to aptepamos kiaušiniu ir kepamos karštai 15-20 minučių.