Cukinijos ir lašišos užkandis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 vnt. | Cukinijos |
200 g | Silpnai sūdytos lašišos filė |
150 g | Parmezano sūris |
1 vnt. | Citrinos |
1 šaukštas | Aliejus |
4 šaukštas | Sezamo sėklos |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
150 g | Pievagrybiai |
0,5 vnt. | Porai |
0,5 vnt. | Saldžiosios raudonosios paprikos |
150 ml | Sausas baltasis vynas |
150 ml | Grietinėlė (35 proc. rieb.) |
2 šaukštas | Aliejus |
žiupsnelis | Ciberžolė |
Gaminimas:
Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Pabarstykite druska ir pipirais, apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje po 4 minutes kiekvieną pusę.
Lašišos filė supjaustykite plonomis skiltelėmis, pašlakstykite citrinos sultimis. Sezamo sėklas apkepinkite sausoje keptuvėje, kol pagels.
Tolygiai paskirstykite ant cukinijų sūrį. Ant viršaus uždėkite lašišos skilteles, pabarstykite sezamu, susukite ir persmeikite dantų krapštukais.
Padažui nuvalykite grybus, nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Pašalinkite paprikos sėklas, supjaustykite kubeliais. Porą nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais.
Troškintuvėje pakaitinkite aliejų, apkepinkite grybus 8 min. Supilkite vyną ir kepkite, kol vyno sumažės perpus. Supilkite grietinėlę, suberkite papriką, porą ir ciberžolę, pagardinkite druska ir pipirais, pakaitinkite dar 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Patiekite kartu su padažu. Galima papuošti salotų lapais, plonai supjaustyta citrina ir avietėmis.