Dengtas slyvų pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 stiklinė | Miltai |
10 g | Sausos mielės |
100 ml | Pienas |
200 g | Grietinė |
4 šaukštas | Cukrus |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1 kg | Juodosios slyvos |
4 šaukštas | Cukrus |
2 šaukštas | Krakmolas |
Gaminimas:
Mieles suberkite į didelį dubenį, užpilkite šiltu pienu, suberkite cukrų ir pusę miltų. Išmaišykite, uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite 1 val. šiltoje vietoje. Po to supilkite likusius miltus ir grietinę. Užminkykite tešlą ir palikite dar 1 val.
Slyvas nuplaukite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus.
Slyvas suberkite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi ir krakmolu.
Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos dalis į plonus lakštus.
Vieną tešlos lakštą dėkite į kepimo formą taip, kad uždengtumėte skardos kraštus. Sudėkite įdarą, ant viršaus uždenkite kitu tešlos lakštu. Kraštus suspauskite.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C. Sutepkite pyragą lengvai išplaktu kiaušiniu. Kepkite 40 min.