Dešrelių troškinys su keptomis bulvėmis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 vnt. | Bulvės (didelės) |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
4 vnt. | Kiaulienos dešrelės |
1 vnt. | Svogūnai |
1 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Aitriosios paprikos milteliai |
2 vnt. | Morkos |
2 vnt. | Salierų stiebai |
žiupsnelis | Rozmarinai |
400 g | Konservuoti pomidorai |
300 ml | Sausas baltasis vynas |
3 šaukštas | Lęšiai |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Supjaustykite bulves 2 cm dydžio kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite apie 40 min, kol pagels ir bus traškios.
Tuo tarpu keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite dešreles. Jas išimkite ir kelias minutes pakepinkite svogūnus ir česnakus. Tada suberkite aitriųjų pipirų dribsnius (jei naudojate), morkas ir salierus. Pakepinkite 5 min. Suberkite 2/3 rozmarinų, sudėkite pomidorus, lęšius, supilkite vyną.
Dešreles supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į keptuvę. Uždenkite ir troškinkite 30 min. arba kol lęšiai suminkštės.
Iškepusias bulves pagardinkite druska ir likusiais rozmarinais. Patiekite su dešrelių troškiniu.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.