Didysis kriaušių pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
300 g | Sviestas |
440 g | Miltai |
3 šaukštelis | Kepimo milteliai |
1 šaukštelis | Druska |
1 šaukštelis | Cinamonas |
1/2 šaukštelis | Muskato riešutas |
380 g | Cukrus |
1 pakelis | Vanilinis cukrus |
4 vnt. | Kiaušiniai |
3 vnt. | Kriaušės |
200 ml | Bruknės |
100 g | Baltasis šokoladas |
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą sviestu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami įmuškite po vieną kiaušinį.
Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos.
Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite tirpintu baltuoju šokoladu arba cukraus pudra.
Porcijos: 12
Pagaminamas per: 90min.