Galetė su slyvomis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
180 g | Miltai |
80 g | Sviestas |
60 g | Cukrus |
1 vnt. | Kiaušiniai |
žiupsnelis | Druska |
400 g | Slyvos |
2 šaukštas | Manų kruopos |
5 šaukštas | Cukrus |
3/4 stiklinė | Grietinė (riebi) |
1 šaukštas | Konjakas |
3 šaukštas | Cukrus |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių karščio. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite iš tešlos maždaug 30 cm skersmens apskritimą. Perkelkite jį ant kepimo popieriaus.
Sumaišykite manų kruopas su dviem šaukštais cukraus ir šiuo mišiniu tolygiai apibarstykite tešlą, palikdami 2 cm kraštelį.
Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir kiekvieną puselę supjaustykite į 4 skilteles. Išdėliokite pjaustytas slyvas ant tešlos vienu sluoksniu, odelėmis į apačią, tuomet apibarstykite slyvas 3 šaukštais cukraus. Užlenkite į vidų tešlos kraštus ir juos gražiai suklostuokite.
Kepkite galetę vidurinėje orkaitės pozicijoje 40 minučių, pridengtą aliuminio folija. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite toliau – maždaug 5 min., kol uogos suminkštės ir pradės burbuliuoti jų sultys.
Galetę ištraukite ir konditeriniu teptuku nedelsiant nubraukite nuo slyvų sultis. Karštą galetę apibarstykite cukrumi. Palaikykite galetę maždaug 30 min. kambario temperatūroje, kol atvės.
Kol kepinys vėsta, sumaišykite dubenėlyje grietinę su konjaku ir likusiais 3 šaukštais cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps. Patiekite galetę su padažu.