Gruzdinti cukinijų, sūrio ir žolelių rutuliukai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4 stiklinė | Cukinijos (tarkuotos) |
2 šaukštelis | Druska |
1 stiklinė | Svogūnų laiškai (smulkinti) |
1 stiklinė | Petražolės (smulkintos) |
1/2 stiklinė | Mėtos (šviežios, smulkintos) |
1 šaukštelis | Raudonėliai (džiovinti) |
1 stiklinė | Kukurūzų krakmolas |
1 stiklinė | Pekorino sūris (tarkuotas) |
4 stiklinė | Alyvuogių aliejus |
220 g | Jogurtas (natūralus, graikiškas) |
Gaminimas:
Sumaišykite tarkuotas cukinijas su druska, tuomet sukrėskite jas į kiaurasamtį ir maždaug 1 val. palaikykite virš dubens, kad nuvarvėtų sultys.
Sumaišykite cukinijas su žalumynais, sūriu ir krakmolu. Įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Leiskite pastovėti mišiniui 15 min.
Supilkite aliejų į storą, gilią keptuvę ar puodą ir ant vidutinės ugnies įkaitinkite jį iki 180 laipsnių karščio.
Pakabinkite kupiną šaukštą mišinio ir įleiskite jį į aliejų. Kepkite nedidelį kiekį rutuliukų, kad jie nesusigrūstų. Rutuliukus gruzdinkite maždaug 1 min., vartydami, kol taps rusvai auksinės spalvos.
Išgriebkite rutuliukus kiaurasamčiu ir sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Vėl įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių karščio ir kepkite sekančią rutuliukų partiją. Patiekite karštus.