Islandiškas tortas su spanguolėmis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
300 g | Ruginiai dribsniai |
50 g | Sviestas |
150 g | Rudasis cukrus |
400 ml | Grietinėlė (riebi) |
200 g | Varškė |
100 g | Cukrus |
12 g | Želatina |
3 šaukštas | Citrinų sultys |
1/2 pakelis | Vanilinis cukrus |
300 g | Spanguolės |
10 ml | Vanduo |
2 šaukštas | Cukrus |
2 šaukštas | Citrinų sultys |
50 ml | Spanguolių likeris |
40 g | Želatina |
Gaminimas:
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, jame pakepkite ruginius dribsnius kartu su cukrumi. Maišykite tol, kol ištirps cukrus. Paskui sudėkite dribsnius į 24 centimetrų skersmens formą, suspauskite ir pastatykite į šaldytuvą. 10-iai minučių pamerkite želatiną į vandenį. Išplakite grietinėlę.
Varškę sutrinkite su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Pašildykite citrinos sultis ir ištirpinkite jose želatiną. Sudėkite į varškę plaktą grietinėlę, želatiną, išmaišykite, išdėkite ant papločio ir valandai įdėkite į šaldytuvą.
Spanguolių želė: želatiną užpilkite šaltu vandeniu. Su trintuvu sutrinkite 200 gramų spanguolių. Įpilkite vandens, likerio suberkite cukrų. Ištirpinkite želatiną šiltose citrinų sultyse ir sumaišykite su spanguolėmis.
Užpilkite spanguolių želė ant varškės sluoksnio, stenkitės, kad nesusimaišytų su varške. Pastatykite tortą į šaldytuvą mažiausiai keturioms valandoms. Po valandos ant viršaus išdėliokite likusias šaldytas spanguoles.