Itališkas vištienos troškinys
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 vnt. | Višta |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
50 g | Pančeta |
1 vnt. | Svogūnai |
125 ml | Baltas sausas vynas |
4 vnt. | Pomidorai |
225 ml | Vištienos sultinys |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Vištą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į 8 dalis. Įtrinkite druska ir pipirais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite pančetą bei svogūnus. Tada sudėkite vištienos gabalėlius ir juos pakepinkite iš visų pusių (3-4 min). Supilkite vyną ir pakaitinkite dar 5 min.
Nulupkite pomidorus, supjaustykite juos į 4 dalis, išskobkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Suberkite į keptuvę su vištiena ir užpilkite sultiniu. Uždenkite ir 30-40 min troškinkite ant nedidelės ugnies. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 70min.