Kavos tortas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4 vnt. | Kiaušiniai |
150 g | Cukraus pudra |
60 ml | Sviestas |
50 g | Juodasis šokoladas |
120 g | Miltai |
1/2 pakelis | Kepimo milteliai |
2 šaukštas | Kakava |
80 g | Juodasis šokoladas |
400 ml | Grietinėlė (30 proc. rieb.) |
1 pakelis | Tirštiklis grietinėlei |
4 šaukštas | Likeris |
6 vnt. | Zefyrai |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite su cukraus pudra. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir išlydykite su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Paskui sumaišykite su trynių mase. Ant viršaus užberkite miltus su kepimo milteliais ir kakavos milteliais.
Išplakite baltymus, supilkite į paruoštą trynių masę ir greitai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 40 min.
Kremui sulaužykite šokoladą gabalėliais ir ištirpinkite 100-e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakite, sumaišykite su šokolado mase ir 40-iai minučių įdėkite į šaldytuvą. Paskui kruopščiai sumaišykite su tirštikliu.
Iškepusį torto pagrindą perpjaukite pusiau, abi dalis apšlakstykite likeriu, pertepkite kremu, suvožkite, papuoškite zefyriukais ir galite patiekti.