Keksiukai su marcipanų ir džemo įdaru
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Sviestas |
1 skiltelė | Pienas |
1 vnt. | Kiaušiniai |
šlakelis | Migdolų esencija |
2 stiklinė | Miltai |
2 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
2 šaukštelis | Kepimo milteliai |
0,5 stiklinė | Cukrus |
0,5 šaukštelis | Druska |
2 šaukštas | Kokoso drožlės |
60 g | Migdolai |
60 g | Cukraus pudra |
40 ml | Brendis |
1 šaukštas | Vanduo |
3 šaukštas | Aviečių džemas |
2 šaukštas | Migdolų drožlės |
Gaminimas:
Iš migdolų, cukraus pudros, brendžio ir vandens pagaminkite marcipaninę masę. Ją 3–4 val. palaikykite šaldytuve. Iš marcipaninės masės šlapiomis rankomis suformuokite 12 rutuliukų su aviečių džemo įdaru.
Juos padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite keksiukų tešlą. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įlašinkite truputį migdolų esencijos.
Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kokosus. Viską gerai išsukite su sviesto, pieno ir kiaušinio mišiniu. Masė turi būti šiek tiek tirštesnė nei grietinė, tačiau lengvai tįsti nuo šaukšto.
Į kepimo skardą išdėliokite keksiukams kepti skirtas formeles ir išpilstykite pusę tešlos. Į kiekvieną formelę įdėkite po marcipaninį rutuliuką ir užliekite likusia mase.
Apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje apie 20–30 min.